Trivselregler

Tips och trix: så blir du en populär granne


Så här ser vi till att Brf Bällstavik fortsätter att vara stans mysigaste bostadsrättsförening.


Att bo i en bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi husen på Karlsbodavägen och tillsammans gör vi vårt boende så bra som möjligt. 


Rökning
Om du röker ska du tänka på att inte utsätta dina grannar för cigarettrök. Tänk på att din cigarettrök tyvärr lätt letar sig vidare uppåt när du röker på balkongen. Självklart plockar du upp dina fimpar efter dig. Det inte är tillåtet att röka i föreningens entréer eller hissar.


Ljud
Mellan 22:00-07:00 på vardagar måste du tänka lite extra på att inte störa dina grannar. Exempel på saker som stör är gå inomhus med skor med hård sula, hög musik, borrning, tvättmaskiner och torktumlare. På helgerna är det bra om du avvaktar ytterligare lite innan du sätter igång. Om du vill använda en slagborr så är du välkommen att göra det mellan klockan 10:00 och 19:00. Fester är kul och berätta gärna för dina grannar att du bjudit in till kalas. Efter midnatt är det kanske läge att gå vidare ut på lokal, eller i alla fall dra ner nivån på din ljudanläggning. På sommaren är det toppen om du tanker på att sorl från din balkong lätt studsar mellan våra hus.


Smuts

Naturligtvis torkar du upp efter dig om du smutsar ner trappan och hissen. Lägg en tidning i botten på soppåsen så minskar risken för spill på vägen ner till kretsloppsrummet.


Säkerhet

Förvara inte saker i trapphuset eller på andra fria ytor. Köp in en eller två brandsläckare till din lägenhet. Experter på brandskydd säger att du bör förvara din brandsläckare där du sover. Se till att dörren till entré, cykelrum och återvinningsrum går i lås efter dig. Trapphus och våningsplan måste vara fria från cyklar, barnvagnar och rullatorer av utrymningsskäl.


Kretsloppsrummen

Det är viktigt att du slår in soporna ordentligt innan de slängs. Se också till att det inte droppar om soppåsen. Platta till alla kartonger och lämna bara gamla förpackningar i kretsloppsrummen (plast, kartong, glas, metall och tidningspapper). Allt annat, som inte är förpackningar, ska du lämna på Återvinningscentralen i Bromma.


Husdjur

Hundar skall vara kopplade inom vår bostadsområde. Självklart plockar du upp det hunden lämnar efter sig.


Övrigt

Det är inte tillåtet att montera paraboler eller annan fast utrustning på fasaden.